Marängtårta med rabarberkräm

Vi har ett överflöd av rabarber! När jag hälsade på hos mina föräldrar sist så prövade vi ett recept på marängtårta med rabarberkräm. Tårtan var superlätt att göra och var verkligen himmelskt god! Kanske något att göra till mors dag? Här får ni receptet.
4 äggvitor
0,5 tsk citronsaft
3 dl strösocker
2 tsk maizena
Sätt ugnen på 180 grader. Vispa äggvitor och citronsaften riktigt pösigt. Tillsätt strösocker pö om pö. Vispa tills marängen blir riktigt glansig. Sikta över maizenan och rör ihop. Klicka ut marängen på bakplåtspapper i valfri storlek och form, sänk värmen till 150 grader och sätt in marängen i ugnen. Grädda tills marängen börjar spricka i kanterna, ca 75 minuter.
8-10 späda rabarberstjälkar
1 vaniljstång
1 dl strösocker
0,5 dl vatten
5 dl vispgrädde
Skala och skär rabarbern i småbitar. Dra ur kärnorna ur vaniljstången och koka upp rabarber, vaniljen och stången, socker och vatten, sjud i ca 15 minuter. Låt svalna och ta ur vaniljstången. Vispa grädden lätt och vänd den i rabarber kompotten. Fördela över marängen och garnera med bär. Ät upp allt i ett nafs!
Translation: We did a lovely meringue cake with rhubarbs a few days ago. Maybe it’s a good candidate for Mother’s Day?

14 reaktion på “Marängtårta med rabarberkräm

    1. Madeleine

      hej! menar du tårtkniven eller knivkniven? tror att man kan köpa knivkniven på cervera, tårtspaden kommer från mormors fönster eller något sådant ställe!

      Svara
  1. Emmy

    Mmm, ser supersmarrigt ut. Vi har redan ett överflöd av rabarber på landet. Det här låter som ett ypperligt sätt att använda dem på!

    Svara
  2. Emmy

    SV: Det ska jag absolut göra! Jag är ju tyvärr hemma rätt sällan, men ska definitivt säga till de gångerna jag är där och har möjlighet att ses. (Och tack!)

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *