Att baka en koppkaka

Koppkakor är det bästa jag vet! De är roliga att baka och smakar alltid så himla gott. Bästa bakverket helt enkelt! Här kommer ett recept på riktigt goda cupakes med hallonfrosting.  Receptet ger ca 12-15 cupcakes beroende på storleken på formarna.
75 g smör
1 dl mjölk
2 ägg
180 g strösocker (2 dl)
150 g vetemjöl (2,5 dl)
30 g potatismjöl (0,5 dl)
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljkrämspulver (marsan)
100 g hallon
Frosting:
100 g hallon
100 g färskost
50 g smör (mjukt)
300 g florsocker (5 dl)
1 tsk vaniljkrämspulver (marsan)
Förvärm ugnen till 175c.
Smält smöret tillsammans med mjölken, låt svalna av. Vispa äggen med sockret vitt och fluffigt. Vänd ner de torra ingredienserna och rör till sist i smöret med mjölken.
Fyll formarna till en 2/3 och ploppa i ca tre hela hallon i varje form. Grädda cupcaken i ca 20-25 minuter. Låt svalna av.
Tina hallonen om de är frysta och mosa. Sila av kärnorna genom en finmaskig sil med baksidan av en sked. Vispa färskosten och smöret med florsockret, till det blir vitt och pösigt. Tillsätt marsanen och droppa i hallonpurén lite i taget under fortsatt vispning. För en lite starkare rosa färg kan man tillsätta ett par droppar röd karamellfärg. Skeda upp smeten i en spritspåse med en rosentyll. Spritsa en generös virvel av frosting på cupcaken.
Dekorera sedan sötnosarna med strössel eller färska hallon. God baklycka!

4 reaktion på “Att baka en koppkaka

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *